En god terrasse

Terrassen er et vigtigt punkt i dit nybyggeri og et skønt sted at opholde sig i sommermånederne. Der er mange muligheder og mange materialevalg at forholde sig til. Skal terrassen bygges i sten, træ eller komposit? Skal terrassen overdækkes? Og hvad koster en terrasse i det hele taget?

Oftest står valget imellem en terrasse i træ eller en terrasse i sten. Begge typer af terrasse har fordele og ulemper. De kræver begge vedligehold, og holdbarheden og opbygningen er meget forskellig. Derudover er der kommet en ny spiller på markedet, hvor holdbarheden og minimalt vedligehold er i hovedsædet. Materialet er komposit og består en kombination af træ og plast, der er forstærket med forskellige former for fibre, hvilket gør, at brædderne vejer mindre, kræver mindre vedligehold, og som har en meget lang holdbarhed.

Prisen for den enkelte terrasse kan svinge meget, alt efter niveau, trapper, særlige læggemønstre eller andet. Der er som regel en sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det gælder valget af materiale.

Det kan være en fordel at få overdækket sin terrasse da dette holder dug, regn og sol væk, og du kan nyde din terrasse endnu mere. En overdækning af terrassen kan derfor give flere af de sparsomme udetimer om året og så er det et rigtig godt sted at placere grillen.

-